Peitoloiden omakotitalon alkuperäiskuntoinen käyttövesi- ja lämpöputkisto oli aika uusia. Samalla lämmitysjärjestelmää nykyaikaistettiin vaihtamalla öljylämmitys pääosin ilma-vesilämpöpumpulla toteutettavaan lämmitysmuotoon.
Pauli Peitola asuu vaimonsa Anjan ja heidän koiransa Manun kanssa 1970-luvun lopulla rakennetussa omakotitalossa Helsingissä. Vuodesta 1989 saakka talossa asuneet Peitolat halusivat pitää huolen, että kun kiinteistöstä aikanaan luovutaan, siellä on ajanmukaisesti saneeratut putkistot ja nykyaikainen lämmitysmuoto.
– Tämä lähti liikkeelle sellaisesta ajattelusta, että jossain vaiheessa täytyy tästä kiinteistöstä luopua. Ostaja kysyy aina ensimmäiseksi, että “onko katto kunnossa ja onko putkisto vaihdettu uuteen?” Talon myyntiarvon ylläpito oli mielessä, kun remonttiin ryhdyttiin, Pauli Peitola kertoo.
Toinen merkittävä syy remontille oli lämmitysjärjestelmän muutoksella saavutettava säästö. Koti on lämmennyt tähän asti öljyllä, mutta remontin jälkeen öljy lämmittää enää käyttöveden ja talon lämmitys hoidetaan ilma-vesilämpöpumpulla.
– Mietittiin ilma-vesilämpöpumppua jo aiemmin, mutta silloin se perustui siihen, että puhalletaan lämmintä ilmaa sisään. Nyt kun saatiin tietää, että pumppu on mahdollista liittää tähän vesipatterijärjestelmään, niin se rupesi kiinnostamaan.
– Näissä olosuhteissa pumppu hoitaa yli 90% tilanteista. Ilma-vesilämpöpumpun teho loppuu kun mennään alle -20 astetta, jonka jälkeen järjestelmä ottaa automaattisesti vanhasta öljyjärjestelmästä lisälämpöä, Pauli valottaa.
Ennen lopullista päätöstä remonttiin ryhtymisestä Peitolat tutustuivat Suomen Vesitekniikkaan Internetistä löytyvien tietojen ja arvioiden perusteella.
– Katselin netistä erilaisia arvioita Vesitekniikasta ja selasin tällaisten järjestelmien hintaa. Ajattelin, että jos hakee pelkkää hintaa, niin se ei välttämättä takaa hyvää lopputulosta. Yleensä se, joka on luotettava, eikä pyri markkinoimaan vain hintaa, on turvallisempi valinta.
Kun sopimus Vesitekniikan kanssa oli solmittu, saapuivat paikalle yrityksen asentajat, jotka tekivät tarkennetun suunnitelman toteutettavasta remontista. Suunnittelun jälkeen ryhdyttiin hommiin ja remontti valmistui sovitussa aikataulussa.
– Se meni viidessä päivässä tuo putkistopuoli läpi. Tiesivät tarkkaan, mitä tekevät. Ei minun tarvinnut heitä erityisesti valvoa – kävivät sitten kysymässä aina mitä tarvitsi, Pauli toteaa tyytyväisenä.
Peitolat pitivät erityisesti Vesitekniikan iloisesta asenteesta ja tinkimättömästä laadusta – niin palvelun kuin asennettavien tuotteidenkin osalta.
– Pidin kovasti heidän meiningistään – tekivät hyvää työtä ja olivat kuin kotonaan! Työn jälki on laadukasta ja kotimaiset tuotteet korkealaatuisia.
Peitoloilla suoritetut remonttitoimet eivät aiheuttaneet talon asukkaille erityisjärjestelyjä, sotkua tai muuta ylimääräistä päänvaivaa.
– Aikataulut pitivät ja vesikatkokin kesti vain kaksi tuntia. Elämänmenoa tämä ei häirinnyt – ei tarvittu varavesiä tai asumisjärjestelyitä. Remonttijätteen kaverit hoitivat näppärästi ja nopeasti pihalle ja veivät pois, Pauli kiittelee.
Pauli kertoo heidän yllättyneen positiivisesti siitä, kuinka hyvin Suomen Vesitekniikka hoiti työn dokumentoinnin ja tarvittavien dokumenttien toimittamisen asiakkaan suuntaan.
– Remontti ja on selkeästi ja hyvin dokumentoitu. Kiinteistön myyntihetkellä ostajan on helppo selata näitä dokumentteja ja takuutodistuksia, kun näkee tarkasti, mitä on tehty.
Myös rahoitusvaihtoehdot ja kotitalousvähennystä varten tarvittavat erittelyt käytiin Peitoloiden kanssa läpi.
– Siinä oli tuo rahoitusmahdollisuus. Jos halusi vähän pidempää rahoitusta, niin se oli OP:stä järjestetty valmiiksi. Veroilmoitusta varten oli valmis erittely, joka käy verovähennyksiin.”
Putkistoremontin lopputulos miellyttää asukkaiden silmää ja on Paulin mukaan jopa odotettua parempi.
– Vähän ajateltiin ensin, että jos esimerkiksi alakerran oleskelutilan näkyvät putket haittaavat, niin voihan ne koteloida, kun komposiittiputkiin ei tule paksuja eristeitä ympärille. Mutta eipä ole ruvettu koteloimaan – ei ole niin pahan näköiset! Ja jos joku haluaa ne myöhemmin koteloida, niin se on helppo homma.
Entä syntyikö luvattuja säästöjä lämmityskustannuksissa? Remontin valmistumisesta on aikaa alle vuosi, joten tarkkoja vuosisäästöjä ei vielä ole mahdollista laskea, mutta Pauli pystyy arvioimaan öljynkulutusta melko hyvin.
– Öljyn keskikulutus viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut noin 2000 litraa vuodessa. Ilma-vesilämpöpumppu on ollut elokuun lopusta, niin on varhaista sanoa, mitä se vuosikulutukseen vaikuttaa, mutta öljysäiliö täytettiin kesäkuussa ja silloin sinne otettiin 1640 litraa sisään. Nyt tammikuun lopulla sinne pantiin lisää vain reilut 600 litraa. Arviolta 50-60% tulee säästöä öljyssä, että alku näyttää ainakin mukavalta!
Suomen Vesitekniikan palveluita Pauli voi oman kokemuksensa perusteella suositella myös muille: “Riskialtis teko mennä neuvomaan muita, mutta ainahan sitä voi kertoa, mitä itselle on käynyt”, Pauli naurahtaa. “Olen hyvin tyytyväinen tähän remonttiin ja voin suositella kertomalla oman kokemukseni.”
Muita asiakastarinoita
Lue lisää palveluistamme
PutkiremontitCopyright 2024 © Suomen Vesitekniikka Oy | Kaikki oikeudet pidätetään