Asiakaspalvelu 020 728 0550

Kokeile hintalaskuria Ota yhteyttä

Öljylämmitys vaihtui ilma-vesilämpöpumppuun


Antti ja Riina asuvat kahden lapsensa kanssa omakotitalossa Lahdessa. Kustannussäästöt ja ekologinen ajattelu saivat perheen vaihtamaan öljylämmityksen nykyaikaiseen ilma-vesilämpöpumppuun.

Antti ja Riina ovat asuneet vuonna 1976 rakennetussa puutalossaan nyt noin 2,5 vuoden ajan. Taloon on tehty aiempien asukkaiden aikana käyttövesiremontti ja nyt vuorossa oli lämmönlähteen uusiminen.

– Uusittiin lämmönlähde, eli öljylämmitys korvattiin uudella ilma-vesilämpöpumpulla. Lämpöverkko ja patterit säilyivät muuten ennallaan, Antti kertoo.

Pääasialliset syyt remonttiin ryhtymiselle olivat kustannussäästöt ja ekologisuus. Öljylämmitys oli toiminut hyvin, mutta lämmönlähde haluttiin vaihtaa nykyaikaisempaan ilma-vesilämpöpumppuun.

– Silloin, kun mietittiin remonttia, öljyn hinta oli aika korkealla. Toinen, varsinkin Riinalle tärkeä asia oli tämä ekologinen puoli, Antti muistelee.

Saari, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia

“Pystyin luottamaan siihen, että Vesitekniikalta saa hyvän paketin”

Antti kuuli Suomen Vesitekniikasta ensimmäisen kerran, kun yritys kartoitti asuinalueen talojen tilannetta ja tarjosi veloituksetonta kartoituskäyntiä. Samoihin aikoihin Antti ja Riina pohtivat lämmönlähteen vaihtamista, joten yhteydenotto sattui sopivaan aikaan.

– Googlettelin näitä asioita ja samoihin aikoihin useammasta alan yrityksestä otettiin meihin yhteyttä. Vesitekniikka tarjoutui käymään paikan päällä ja tekemään veloituksettoman kartoituksen kotiin.

Antti sai mutkan kautta tietää, että Vesitekniikalla töissä on myös tuttuja kavereita. Kavereiden suositukset ja positiiviset palautteet vakuuttivat Antin ja Riinan, ja lämmönlähdettä vaihtamaan valittiin Suomen Vesitekniikka.

– En pyytänyt sitten tarjousta muilta. Vesitekniikka ehti ensimmäisenä käymään, ja kun sain vielä tiedon, että siellä on tuttuja, pystyin luottamaan siihen, että sieltä saa hyvän paketin, Antti toteaa.

Kaksi päivää kestänyt remontti sujui Antin mukaan hyvin. Vanha öljykattila ja poltin irrotettiin, ja ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikkö asennettiin pannuhuoneeseen ja ulkoyksikkö talon seinään.

– Siistiä työtä kyllä tekivät – ei tarvinnut huolehtia siitä. He tarjoutuivat lisäksi viemään vanhan kattilan ja polttimen pois, jos olisin näin halunnut, Antti kertoo.

Antti kiittää Vesitekniikan asiantuntevaa ja asiakasta huomioivaa toimintaa remonttiprojektin alusta loppuun. Asiantuntijoiden avustuksella Antin ja Riinan ei tarvinnut turhaan miettiä, miten asiat hoituvat ja mitä pitää ottaa huomioon.

– Yleisesti jäi vaikutelma, että tosi kohteliaita ja ammattitaitoisia työntekijöitä ovat aina myyjistä asentajiin. Vastaukset kysymyksiin tulivat jo ennen kuin osasin edes kysyä, Antti kiittelee.

– Remontti tehtiin kylmänä vuodenaikana ja patterit eivät tietenkään olleet käytössä. Vesitekniikka toi meille ylimääräiset patterit, jotka saatiin sijoittaa mihin huoneeseen haluttiin. Ei tullut kylmä yöllä.

Ilma-vesilämpöpumppu, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia saari

Säästöä syntyy ja talo pysyy lämpimänä

Remontista on aikaa nyt noin puoli vuotta ja takana on talven kylmimmät päivät. Antti ja Riina ovat jo havainneet, että kaivattuja kustannussäästöjä lämmitysmuodon vaihdon myötä on alkanut syntyä.

– Hirveästi en ole sähkölaskuja ja muita seurannut, mutta öljykulut ovat lähteneet pois, joten kyllä tässä plussan puolella ollaan. Säästö riippuu tietenkin keleistä tosi paljon.

– Ilma-vesilämpöpumppu on aika huoltovapaa, eikä tarvitse vuosihuoltoja, kuten öljykattila. Se on iso plussa siinä, Antti summaa.

Uudella lämmönlähteellä toteutettu lämmitys on pitänyt Antin ja Riinan patterit ja talon lämpimänä myös kovien pakkasten aikana.

– Kaikki on sujunut hyvin ja lämpöä on riittänyt. Naapurikin pohti, että mahtaako tuosta riittää lämpöä. Totesin, että on riittänyt kovillakin pakkasilla.

Antti on valmis suosittelemaan Suomen Vesitekniikan palveluita myös muille. Työn laatu on kunnossa ja myös takuuasiat on huomioitu kattavasti, jolloin remontin teettäjän ei tarvitse huolehtia siitä, tuleeko matkan varrella esiin ikäviä yllätyksiä.

– Kattava kuuden vuoden takuu vaikutti ostopäätökseen myös. Takuu antaa turvallisuudentuntua, että jos jotain käy, korjaukset eivät mene omasta pussista.

– Parille ystävälle olenkin jo Vesitekniikkaa suositellut. Ei ole moitteen sijaa, Antti sanoo lopuksi.

Pannuhuone, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia saari