Asiakaspalvelu 020 728 0550

Kokeile hintalaskuria Ota yhteyttä

Asumisturvallisuus on nyt kunnossa


Putkiremonttiin ryhtyminen oli ollut Yli-Kyynyillä mielessä jo 10 vuoden ajan, ja pelko vesivahingosta kasvoi jatkuvasti. Suomen Vesitekniikka sattui liikkumaan alueella oikeaan aikaan ja valikoitui putkiremontin tekijäksi ammattitaitonsa ansiosta.

Mauri ja Ritva Yli-Kyyny asuvat vuonna 1968 rakennetussa omakotitalossaan Vuosaaressa. Maurin mukaan alueella tapahtuneet vesivahingot ja vakuutusturvan jatkuva heikkeneminen käynnistivät prosessin, jossa talon alkuperäiset käyttövesi- ja lämpöverkkoputkistot uusittiin.

– Olen jo noin 10 vuoden ajan vähän pelännyt, kun täällä on joillain putkia mennyt, että ne hajoavat ja lähtevät kostuttamaan talon pohjaa. Tarkastettiin koko ajan myös tätä vakuutusturvakuviota ja se heikkeni koko ajan – täällä oli iso riski päällä.

– Vesitekniikka teki kartoitusta näistä ja lähestyi meitä aktiivisesti. Kivirannan Mikko tuli nopeasti käymään täällä ja pystyi laskemaan tarjouksen heti melko tarkasti. Mikko kävi läpi infran – patterimäärät ja putkitarpeet – ja teki niillä pohjatiedoilla tarjouksen.

Yli-Kyyny, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia

Hyvät perustelut ja laatumielikuva ratkaisivat

Yli-Kyynyt eivät varsinaisesti kilpailuttaneet eri toimijoita, mutta Mauri oli kertomansa mukaan tarkka siitä, että niin ehdotettavat ratkaisut kuin hinnoittelukin olivat perusteltu asianmukaisesti.

– Vesitekniikka argumentoi tosi hyvin oman toimintansa. Täytyy olla aina vähän varovainen, mitä lupaa. Ja kilpailijoita ei saa mollata! Se mitä luvataan, kannattaa mitoittaa niin, että lupauksen voi pitää.

Toinen ratkaiseva asia oli sekä yrityksestä että sen käyttämistä materiaaleista välittyvä laatumielikuva.

– Kyllähän Vesitekniikka osasi hienosti tuoda esiin esimerkiksi sen, että heidän remonteissaan käytetään kotimaisen Uponorin viimeisimpiä komposiittiputkistoja, Mauri kertoo.

WC-tilat, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia Yli-Kyyny

“Täällä pystyi elämään normaalia elämää!”

Viikon kestäneen remontin aikana talon käyttövesi- ja lämpöverkkoputkistot uusittiin, patterit vaihdettiin ja autotalliin lisättiin uusi patteri. Samassa yhteydessä myös Yli-Kyynyjen vesimittari siirrettiin naapurin puolelta heidän omaan kiinteistöönsä.

Mauri kertoo ilahtuneensa siitä, että sovittu aikataulu piti, eikä remontti vaikuttanut kotona olemiseen ja elämiseen. Myös tarjousvaiheessa esitetyt laatulupaukset täyttyivät pienintä yksityiskohtaa myöten.

– Tämä oli viikon keikka ja hoitui vielä normaalimittaisten työpäivien puitteissa. Vähän aikaa oli lämmöt pois, mutta Vesitekniikka toi patterit siksi aikaa.

– Kun asentaja lähti, hän jätti fiksusti tavarat odottamaan seuraavaa päivää autotalliin. Tavarat olivat järjestyksessä ja paikat putsattu – täällä pysty elämään normaalia elämää! Nämä ovat kaikki sellaisia, mitkä vaikuttavat.

Asennetut pintavedot, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia Yli-Kyyny

Vahingon sattuessa sen huomaa nyt heti

Lopputulokseen Yli-Kyynyt ovat tyytyväisiä. Pintavedetyistä putkista mahdolliset vuodot on tulevaisuudessa helppo huomata välittömästi. Uudet putket eivät häiritse silmää, vaan ovatkin päinvastoin keränneet ihailevia katseita pariskunnan vierailta.

– Sehän on hieno asia, että putket ovat tuossa pinnalla. Jos jotain tapahtuu, niin sen näkee heti. Lattian alta käyttövesivahingon huomaa pahimmillaan vasta kuukausien päästä, Mauri toteaa.

– Putket ovat linjassa eivätkä sojottele tai ole kierossa. Vieraatkin ovat kehuneet, että onpa hienosti vedetty putkistot – eivät haittaa yhtään.

Remontista on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Tähän mennessä Yli-Kyynyillä on lopputuloksesta ja sen toteuttaneesta yrityksestä vain hyvää sanottavaa.

– Vähän yli vuosi ollaan nyt asuttu remontin jälkeen, eikä ole tullut mitään ongelmia. Ehkä seuraavakin tuote ostetaan Suomen Vesitekniikalta. Hyvä maku jäi!

Käyttövesiputket, Suomen Vesitekniikka Kokemuksia Yli-Kyyny